За результатами опитування медиків: фармацевтична промисловість недостатньо використовує соціальні медіа як метод комунікації

За словами лікарів, які стали експертами в цьому просторі, фармацевтичні компанії не в повній мірі використовують переваги захопленої аудиторії, яку можна знайти на різних платформах соціальних мереж.

Під час опитування постачальників медичних послуг, які представляють більше десятка спеціальностей, проведеного маркетинговою агенцією медиків MedFluencers, майже 90% сказали, що вважають, що фармацевтична промисловість недостатньо використовує соціальні медіа як метод комунікації.

По-перше, вони припустили, що пацієнти можуть отримувати значну частину інформації про своє здоров’я з онлайн-контенту, оскільки 85% опитаних лікарів сказали, що пацієнти згадували дописи в соціальних мережах під час їхнього прийому.

«Пацієнти знаходяться в соціальних мережах і довіряють контенту. Ми, як медпрацівники, повинні надавати точну та цікаву інформацію для боротьби з дезінформацією», – сказав Санджай Джунеджа, доктор медичних наук, президент з інновацій MedFluencers . «Настав час для фармацевтики активізуватися. Пацієнти та лікарі тут!»

І не лише пацієнти шукають соціальних медіа для оздоровлення: понад 90% опитаних лікарів сказали, що вони готові дізнаватися про нові ліки та пристрої через ці онлайн-платформи, що відкриває новий шлях для фармацевтичного охоплення понад 50% лікарів сказали, що вони вважають за краще не відвідувати торгових представників, і майже 40%, які повідомили, що уникають типових лекцій ключових лідерів громадської думки, спонсорованих фармацевтичними компаніями.

FiercePharma