Впровадження стандартів EUCAST в роботу бактеріологічної лабораторії лікувально-профілактичних установ

Початок: 27 квітня, 11.00
Місце зустрічі: Zoom
Організатор: журнал «Журнал головної медичної сестри»

Документи та методики EUCASTу стали рекомендованими для застосування для кожної бактеріологічної лабораторії України ще у 2018 році, коли рішенням МОЗу було затверджено курс медичної системи у бік доказовості та стандартизації (Наказ МОЗ України від 26.09.2018 №1752 «Про внесення змін до додатка 4 до Методики розробка та впровадження медичних стандартів медичної допомоги на засадах доказової медицини).

З набуттям чинності Наказу МОЗ України від 03.08.2021 № 1614 «Про організацію профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я та установах/ закладах надання соціальних послуг/ соціального захисту населення» дотримання бактеріологічною лабораторією стандартів EUCASTу є обов'язковим для адекватного функціонування відділу з інфекційного контролю та можливості якісного адміністрування антибактеріальних препаратів.

Спікер:

Катерина Руднєва, практикуючий лікар-бактеріолог з досвідом роботи 10 років, Асистент кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Під час вебінару поговоримо про впровадження стандартів EUCAST в роботу бактеріологічної лабораторії лікувально-профілактичних установ:

  1. EUCAST: визначення та виникнення
  2. Основні документи, що регламентують роботу відповідно стандартів
  3. Доказовість даних та причини щорічного оновлення таблиць EUCAST
  4. Умови культивування мікроорганізмів для якісного визначення чутливості до антимікробних препаратів
  5. Основи інтерпретації результатів визначення чутливості до антимікробних препаратів відповідно EUCAST
  6.  Зона технічної невизначеності в мікробіології
  7. Антимікробні препарати для скринінгу та прогнозування чутливості
  8. Контроль якості згідно рекомендацій EUCAST