Безпека ін’єкцій «розумними» шприцами

Шприци найнеобхідніші медичні вироби і невід’ємна складова багатьох життєво важливих медичних процедур як у клінічній практиці, так і в домашніх умовах при захворюваннях, які вимагають частого введення лікарських препаратів.

Щорічно здійснюється 16 мільярдів ін’єкцій. Повторне використання шприців і голок для ін’єкцій більш ніж у однієї людини призводить до поширення смертельно небезпечних інфекційних захворювань у всьому світі. За результатами дослідження в 2014 році, що фінансувалося ВООЗ, у 2010 році в результаті ін’єкцій до 1,7 мільйона осіб були інфіковані вірусом гепатиту С, а 33 800 осіб були інфіковані ВІЛ.

Нерідкі випадки інфікування і медичного персоналу. У структурному відношенні за ризиком інфікування перше місце посідають випадкові травми в результаті уколу голкою (до 79 % усіх випадків).

Тому політика ВООЗ з безпеки ін’єкцій загострює увагу: мільйони людей можна захистити від інфекцій, отриманих у результаті ін’єкцій, якщо використовувати безпечні шприци. Нові «розумні» шприци для ін’єкцій, які рекомендовані ВООЗ, мають такі пристосування, які не дозволяють використовувати їх повторно.

Компанія «Допомога-I» пропонує широку лінійку одноразових ін’єкційних шприців ТМ MEDICARE, які виготовлені на сучасному обладнанні відповідно до міжнародних стандартів і стандартів ВООЗ щодо технічних характеристик, якості та безпеки.

Асортимент включає шприци: двокомпонентні і трикомпонентні, з інтегрованою або з’ємною голкою, об’ємом 0,5 мл, а також 1, 2, 5, 10, 20, 50 і 100 мл, з голкою / без голки, з двома голками, інсулінові, туберкулінові з наявністю високоточної шкали і кроком 0,01 мл, з Luer/Luer lock з’єднанням, з конусом для під’єднання катетера, з коаксіальним / ексцентричним розташуванням конуса та інші.

Новинка компанії — інноваційні в медицині шприци 3-го покоління — безпечні та саморуйнівні, які покликані максимально знизити ризик передачі вірусів або інших інфекційних агентів від людини до людини.

Шприц безпечний має захисний ковпачок для блокування голки після використання. Після закінчення ін’єкції голка закривається спеціальним ковпачком з метою захисту користувача від випадкової травми в результаті уколу голкою, повторного їхнього використання і потенційного інфікування.

Шприци саморуйнівні для запобігання повторному використанню оснащені автоматичним захисним механізмом, який втягує голку в циліндр шприца після ін’єкції.

Шприц з голкою, що втягується, має такі особливості:

  • спеціальна форма поршня для зчеплення з павільйоном голки;
  • голка, яка після зчеплення з поршнем втягується в циліндр шприца;
  • шток поршня має спеціальну конструкцію для легкого розлому рухом у бік при доведенні поршня до стопорного кільця.

Переваги унікальних саморуйнівних шприців:

  1. Безпека для персоналу. Захисний ретракційний механізм забезпечує автоматичне приховування голки всередині циліндра після використання. Голка і всі решта компонентів крові зникають всередині шприца і можуть бути безпечно утилізовані без додаткового розбору. Мінімізується ризик випадкової травматизації та інфікування.
  2. Безпека пацієнта. Недоступність голки повністю виключає повторне використання шприца. Впевненість пацієнтів у абсолютній безпеці ін’єкцій.

Використання безпечних шприців має важливе значення і пріоритет для захисту людей у всьому світі від інфікування ВІЛ, гепатитом та іншими хворобами. З 1999 року ВООЗ закликала країни вакцинувати лише шприцами, які автоматично стають непридатними після одного використання і переважна більшість країн перейшли на цю методику.

Шприци ТМ MEDICARE завдяки широкому діапазону об’ємів і голок забезпечують основні види і техніки ін’єкцій, задовольняють як терапевтичні плани лікаря, так і ін’єкційні звички пацієнтів.

Виробник продукції — компанія ≪Допомога-1≫, звернувшись до якої можна замовити продукцію та отримати всю необхідну інформацію щодо ін’єкційних шприців. Детальніше про умови співпраці з компанією «Допомога-1» — на сайті www.dopomoga1.com.